Over ons

Communicatie is een kunst. Kunst is communicatie.

Iedereen communiceert. Iedereen is kunstenaar.

Of je nu zelf creëert of ontroerd wordt door wat anderen maken.

We delen graag deze passie met jullie en zijn blij met elke keuze die jullie maken.

Joëlle Colaes

 

De unieke decoratieve stukken zijn van mijn hand. Duizendpoot, spring in het veld, gevoelig, met sterk intuïtief werk. Het zijn dingen die ik vaak te horen krijg.

Ik hecht veel belang aan maatschappelijk engagement en aan menselijk diepgaand contact. Vrijwilligerswerk is daarvan één voorbeeld.

Professioneel had ik als jurist een goed gevulde loopbaan: wetenschappelijk onderzoeker, lesgever, advocaat, politierechter, vrederechter, trainer communicatievaardigheden voor juristen. Ik heb een reeks  publicaties op mijn naam staan, waaronder een boekje over “Respectvol procederen” (samen met advocaat Hugo Lamon) en heel recent een boekje over “Zorgvolmacht. Je GPS voor de toekomst”.

Ik volgde een tienjarige academische opleiding in beeldhouwen en heb vele workshops in andere materies, zoals schilderen, gevolgd. Ik houd ervan beplaalde technieken toe te passen daar waar ze niet worden verwacht.

Ik ben sedert 2020, zoals men zegt, “op rust”; het voelt aan als méér ruimte voor veel meer….. ik kan me helemaal laten gaan. Als ik erin slaag jullie door mijn werk te raken en zo met jullie te “communiceren”, dan is onze visie waarheid geworden: communiceren is kunst, kunst is  communicatie…

Marc Van Bortel

 

Het meubilair ontwerp je samen met mij.

Mensen ervaren me als minzaam en luisterbereid. Ik ben architect in hart en nieren, met oog voor detail binnen het geheel. Ik deed ook jarenlang, naast het architecturale werk, gerechtsexpertises. Een intensieve kruisbestuiving, zo bleek al vlug. Nog steeds ben ik architect en nog steeds sta ik in betwistingen en procedures mensen persoonlijk bij als hun technisch raadsman.

Ik behaalde, samen met mijn medewerkers een aantal prijzen en publicaties, waaronder laatst nog in het Tijdschrift Art of Living en in het boek Buitengewoon Belgisch Bouwen met een hedendaagse woning in een agrarisch beschermd gebied, duurzaam en op Japan geïnspireerde houtskeletbouw.

Omdat wonen een zo intens en persoonlijk levensgebeuren is, begeleid ik je graag van bij het begin tot het einde in het ontwerpen en zelfs uitvoeren van één of meer exclusieve meubelen op maat. En vooral: jij levert je hele eigen bijdrage, die jouw uniek & authentiek zijn zal weerspiegelen. Een meubel dat communiceert, een meubel als kunst…

Over Comm-Arte

50 jaar samen, 3 kinderen en 4 kleinkinderen verder maken we, vanuit onze gezamenlijke passie en ervaring unieke stukken: decoratief werk (brons, keramiek, beelden in divers materiaal, schilderijen, kaarten e.a.) en klein meubilair.

 

De naam “Comm-Arte” geeft aan waar we voor staan: communicatie is een kunst en kunst is communicatie. Zo willen we iedereen in de gelegenheid stellen niet met woorden maar met unieke stukken te “communiceren”: met jezelf, met je partner, met vrienden, familie, de buitenwereld in het algemeen.

Ondanks of net dankzij onze tegenstellingen een ijzersterk team: je bent in goede handen en je vindt zeker waar je naar op zoek bent om elke plek die je wenst een heel persoonlijke toets te geven.